GEWOON WEER BEWEGEN ZOALS JE GEWEND BENT

Snel weer kunnen spelen?

afspraak

Blessurebehandeling voor kinderen

Ook kinderen lopen weleens een (sport-)blessure op. Vaak gaat het gelukkig om relatief kortdurende blessures die met goede voorlichting en de juiste begeleiding snel en goed herstellen.

Meerendeel van de blessures die wij zien bij kinderen ontstaan door overbelasting tijdens/door trainen. De trainingsintensiteit voor kinderen is afgelopen jaren toegenomen en vaak zien wij geen goede balans tussen belasting en belastbaarheid. Zeker bij een kind in de groei is er een vergrote kans op overbelastingsblessures, gecombineerd of verergerd door groeipijn.
Helaas zien wij dat kinderen hierdoor soms vroegtijdig stoppen met de sport die zij juist zo leuk vinden om te doen.

Een fysieke, preventieve screening maakt het mogelijk om de trainingen van kinderen tijdig aan te passen. Wij helpen trainers van diverse sportverenigingen om tekenen van overbelasting tijdig te signaleren en waar mogelijk te voorkomen.

Wanneer kinderen desondanks toch geblesseerd raken hebben wij de juiste kennis in huis om ze te begeleiden en, met plezier, op een veilige manier te laten sporten en bewegen wat het herstel bevorder en voorkomt dat een kind onnodig lang last houdt van een blessure

BUITEN SPELEN? 

In 2019 hebben wij samen met Daarbuiten en Sport4Kidz van ZonMw onder Sportimpuls een subsidie ontvangen om een programma op te zetten wat zich richtte op buiten, in de natuur sporten en bewegen voor kinderen met een chronische aandoening. Dit deden wij onder de stoere naam: 'BINK' op locatie Jeugdland, vlakbij sportcentrum Universum, of in de directe omgeving op het Science Park.

Ondanks dat het programma voor de deelnemende kinderen succesvol is geweest hebben wij er helaas geen vervolg aan kunnen geven.

Partnerschappen met sportclubs

A.V.V. Zeeburgia

Wij begeleiden en behandelen op sportpark Middenmeer de (jeugd-)voetballers van A.V.V. Zeeburgia

Drive ITT

Wij verzorgen samen met sportarts Liesbeth Lim de medische begeleiding van de spelers van Drive ITT.

Atletiek Verenging 1923

De atleten van AV'23 kunnen altijd snel bij ons terecht met een goede samenwerking met hun trainers.

Heading