Onze werkwijze

Binnen onze praktijk heeft elke therapeut zijn/haar aandachtsgebied. Daarnaast houden wij elkaar op de hoogte van de laatste ontwikkelingen tijdens ons maandelijkse team overleg. Daardoor kun je bij elke therapeut met elke vraag terecht. Hoewel je door een vaste fysiotherapeut behandeld zult worden, werkt er dus een heel team mee aan jouw herstel. Op onze locaties Amstelcampus Sport & Fitness en Sportcentrum Universum maken wij gebruik van de moderne, topsport waardige faciliteiten die het USC biedt.
01

De intake

Tijdens de eerste afspraak wordt er altijd even kort je basisgegevens doorgenomen. Wat is je adres, je geboortedatum, hoe ben je verzekerd voor fysio etc. Daarna brengen we in kaart wat jouw klacht is en wat je wilt bereiken.

Na de anamnese doen we een lichamelijk onderzoek om tot een goede diagnose te komen. Soms kan er direct aansluitend al een deel van de behandeling gestart worden en zullen we advies geven voordat we een eventuele vervolgafspraak plannen voor de daadwerkelijke behandeling. Als er meer informatie nodig is om tot de juiste diagnose te komen, kan het zijn dat een collega meekijkt of dat we een echo maken.

Neem bij de intake jouw ID bewijs mee.

02

Behandeling

We hebben binnen de praktijk diverse behandeltechnieken en opties tot onze beschikking waarbij de rode draad altijd zal zijn om jou in beweging te houden. Ons motto is niet voor niks ‘bewegen maakt je beter’. Als een gewricht niet optimaal beweegt kunnen we mobilisaties volgens Mulligan toepassen of eventueel manuele technieken. Daarnaast is dry needling een van de tools die wij in kunnen zetten om spieren te ontspannen om vervolgens middels gerichte oefeningen aan het herstel te werken.


Het is fijn als je een handdoek meeneemt voor de behandeling. Voor het oefenen in de fitness of onze oefenzaal zijn schone sportkleding en een handdoek verplicht en volgen we de huisregels van het USC.

03

Samenwerken

Wij werken nauw samen met onze (fitness) collega's van het USC op onze vestigingen Amstelcampus en Science park. In gezondheidscentrum Roeterseiland hebben wij korte lijntjes met de huisartsen van huisartsenpraktijk UvA en met een aantal sportverenigingen op sportpark Middenmeer en binnen het USC hebben wij afspraken gemaakt om laagdrempelig beschikbaar te zijn voor hun leden.

Op het Science park houden wij een gezamenlijk voetspreekuur met Arnoud van Glasenap.

logo netwerk traumarevalidatie

Traumanet Amsterdam

logo glasenap orthopedie

Glasenap Orthopedie

logo dieet en sport

Dieeetensport

logo hogeschool van amsterdam

HvA/ESP

A.V.V.  Zeeburgia

logo 1923

AV’23

logo usc

USC

logo universiteit van amsterdam

Huisartsenpraktijk UvA

a woman sitting on a blue blanket

Onze werkwijze

Binnen onze praktijk heeft elke therapeut zijn/haar expertise. Daarnaast houden wij elkaar op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Daardoor kun je bij elke therapeut met elke vraag terecht. Hoewel je door een vaste fysiotherapeut behandeld zult worden, werkt er dus een heel team mee aan jouw herstel.
01

De intake

We beginnen met een duidelijke diagnose van het probleem en het vaststellen van de achterliggende oorzaak is natuurlijk belangrijk.
02

Behandelplan

Samen maken we een behandelplan. Voor studenten van de UvA en HvA bieden wij de mogelijkheid om onder begeleiding van een fysiotherapeut te trainen.
03

Partners

Wij vinden het erg belangrijk dat je goed geholpen wordt. Daarom onderhouden we nauwe banden met een aantal partners.

Prijslijst fysiotherapie

Wij hebben ook in 2024 met alle grote zorgverzekeraars een contract afgesloten en derhalve geldt, mits je aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie, een 100% vergoeding volgens de polisvoorwaarden.

Je bent zelf verantwoordelijk voor het afsluiten van de juiste zorgverzekering, maar je kunt altijd bij ons terecht met vragen hierover. Hieronder zie je wat een behandeling fysiotherapie kost voor niet (meer) verzekerde patiënten.

Zitting fysiotherapie

€ 42

Lange sessie

€ 84

Intake en onderzoek na verwijzing

€ 53

Screening en intake

€ 53

Eenmalig Fysiotherapeutisch Consult

€ 84

Echografie

*eigen bijdrage van € 20,- (naast het reguliere behandeltarief voor 1 zitting)

€ 20*

Second opinion schouder of knie

€ 84

Telefonisch consult

(Alleen voor reeds bij ons bekende patiënten)

€ 20

Niet nagekomen afspraak

(Niet nagekomen afspraken worden niet door de verzekeringsmaatschappij vergoed)

€ 30

Heb je nog vragen?

Heb ik een verwijzing van mijn huisarts of specialist nodig?

Nee, als je denkt dat wij je klacht kunnen behandelen dan kun je rechtstreeks bij ons terecht. Wij zullen je dan eerst screenen om te kijken of we je inderdaad kunnen helpen.

Heeft de praktijk contracten met mijn zorgverzekeraar?

Wij hebben met bijna alle zorgverzekeraars contracten afgesloten. Wanneer je aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie, komt je behandeling dus waarschijnlijk in aanmerking voor vergoeding.

Hoeveel behandelingen krijg ik vergoed?

Het overzicht van vergoedingen uit de aanvullende verzekeringen kun je nalezen in de polisvoorwaarden die je van je verzekeraar hebt gekregen. Verzekeraars vergoeden vrijwel altijd een aantal behandelingen per jaar (niet per ziektegeval).

De kosten van fysiotherapie voor kinderen tot 18 jaar worden vergoed vanuit de basisverzekering (maximaal achttien behandelingen per jaar, per indicatie).

Wij houden bij hoeveel behandelingen je bij ons ondergaan hebt en waarschuwen je tijdig als deze niet (langer) door je verzekeraar vergoed worden. Het blijft uiteindelijk wel jouw verantwoordelijkheid om in de gaten te houden of je nog voor vergoeding in aanmerking komt. Wanneer je bijvoorbeeld eerder bij een andere praktijk onder behandeling bent geweest, kunnen wij niet zien hoeveel sessies al vergoed zijn.Indien je niet aanvullend verzekerd bent, ontvang je een factuur van ons.

Ik heb een chronische aandoening, hoe zit dat met de vergoeding?

Patiënten met een aandoening die op de chronische lijst vermeld staat, komen in aanmerking voor langdurige behandeling. In dat geval is een verwijzing van de huisarts of de specialist vereist. De eerste twintig behandelingen betaal je (deels) zelf of worden vanuit je aanvullende verzekering betaald, daarna worden de behandelingen vanuit de basisverzekering vergoed.

Let op! Het is niet zo dat alle aandoeningen waar je  wellicht chronisch last van hebt ook voorkomen op de chronische lijst.

Kan ik een voorkeur aangeven voor een behandelend therapeut?

Ja, als je een voorkeur voor een specifieke therapeut hebt of voor een mannelijke of vrouwelijke behandelaar, houden we daar natuurlijk rekening mee.

Ontvangt mijn huisarts een verslag van de behandeling?

Ja, tenzij je aangeeft dit niet te willen.

Wat moet ik meenemen op de eerste afspraak?

Als je via de huisarts of een andere verwijzer komt, moet je de verwijsbrief meenemen. Verder een geldig identiteitsbewijs, jouw verzekeringspasje en een handdoek.

Wat kost een fysiotherapie behandeling bij jullie?

Wij hebben ook in 2024 met bijna alle grote zorgverzekeraars een contract afgesloten en derhalve geldt, mits je aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie, een 100% vergoeding volgens de polisvoorwaarden.

Je bent zelf verantwoordelijk voor het afsluiten van de juiste verzekering, maar je kunt altijd bij ons terecht met vragen hierover. Hieronder zie je wat een behandeling fysiotherapie kost voor niet (meer) verzekerde patiënten.

Zitting fysiotherapie € 42
Lange sessie € 84
Intake en onderzoek na verwijzing € 53
Screening en intake € 53
Eenmalig Fysiotherapeutisch Consult € 84
Echografie: eigen bijdrage van € 20,- (naast het reguliere behandeltarief voor 1 zitting)
Second opinion schouder of knie € 84
Telefonisch consult € 20 (alleen voor reeds bij ons bekende patiënten)
Niet nagekomen afspraak* € 30

*Niet nagekomen afspraken worden niet door de verzekeringsmaatschappij vergoed.

Hebben jullie huisregels?

Mochten wij verhinderd zijn dan laten we dit jou tijdig weten. Wij verwachten dit ook van jou, liefst meer dan 24 uur van tevoren. Meld je je later af, dan brengen wij de gereserveerde tijd in rekening. Dit wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Draag in de fitnessruimtes van het USC schone schoenen en kleding. En neem bij elke afspraak een handdoek mee om de apparaten, waar mogelijk, te bedekken.

Respecteer de huisregels van het USC.

Evalueren jullie de behandeling?

Wij proberen onze diensten voortdurend te verbeteren en e-mailen je daarom na afronding van de behandeling een vragenlijst over de kwaliteit van onze begeleiding en jouw ervaringen bij ons. Dit gaat via QDNA en is anoniem. Laat het ons weten als je deze e-mail niet wilt ontvangen.

Ik heb een klacht, waar kan ik daarmee terecht?

Vragen of opmerkingen? Wij helpen je graag! Mocht je toch een klacht hebben over de behandeling en wordt deze niet naar tevredenheid door ons opgelost, dan brengen wij je graag in contact met het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF). Wanneer je klacht door hen gegrond verklaard wordt, zal het KNGF voor je bemiddelen.

Ik heb het antwoord op mijn vraag niet gevonden

Overige vragen kun je e-mailen naar info@uscfysiotherapie.nl of ga naar onze contact pagina.