Kinderen met sportblessures

Ook kinderen lopen weleens een (sport-)blessure op. Vaak gaat het gelukkig om relatief kortdurende blessures die met goede voorlichting en de juiste begeleiding snel en goed herstellen.
Het merendeel van de blessures die wij zien bij kinderen ontstaan door overbelasting tijdens/door trainen met name bij kinderen in de groei.

two people in a gym with one woman stretching

Hoe werkt het?

De trainingsintensiteit voor kinderen is afgelopen jaren toegenomen en vaak zien wij geen goede balans tussen belasting en belastbaarheid. Zeker bij een kind in de groei is er een vergrote kans op overbelastingsblessures, gecombineerd of verergerd door groeipijn.

Helaas zien wij dat kinderen hierdoor soms vroegtijdig stoppen met de sport die zij juist zo leuk vinden om te doen. Hieronder een paar veel voorkomende blessures die wij regelmatig zien maar er zijn natuurlijk veel meer blessures en pijnklachten waar wij mee kunnen helpen.

  • Groeipijn aan de hiel (Severs) of knie (Osgood schlatter) zijn de meest voorkomende pijnklachten bij het groeiende, en sportende kind.
  • Knie
  • Overbelasting
a man and a woman are doing a trick

Een fysieke, preventieve screening maakt het mogelijk om de trainingen van kinderen tijdig aan te passen. Wij helpen trainers van diverse sportverenigingen om tekenen van overbelasting tijdig te signaleren en waar mogelijk te voorkomen.

Wanneer kinderen desondanks toch geblesseerd raken hebben wij de juiste kennis in huis om ze te begeleiden en, met plezier, op een veilige manier te laten sporten en bewegen wat het herstel bevordert en voorkomt dat een kind onnodig lang last houdt van een blessure.

Wil je weten hoe onze patiënten de begeleiding ervaren en wat wij doen?  Kijk dan hier.

Heb je verder nog andere vragen?

Neem gerust contact met ons op of bekijk de veelgestelde vragen via de FAQ.