Trauma revalidatie

Traumarevalidatie richt zich op het herstel en fysiotherapie na een ernstig letsel of trauma als gevolg van diverse ongevallen. Ons expertisegebied omvat niet alleen het versterken van verzwikte enkels, maar strekt zich ook uit tot de begeleiding na complexere situaties, zoals het herstel na een zwaar ongeluk.

Of het nu gaat om het terugwinnen van stabiliteit na een verstuiking, het faciliteren van een uitgebreider herstelproces na een breuk of operatie, onze fysiotherapeuten bieden op maat gemaakte revalidatieprogramma's aan om jou zo snel mogelijk weer terug op het oude niveau te krijgen.

a man with crutus

Hoe werkt het?

Terwijl traumarevalidatie specifiek gericht is op herstel na ernstig letsel of trauma, richt orthopedische revalidatie zich op een bredere reeks orthopedische aandoeningen, waaronder degeneratieve en chronische aandoeningen, naast traumatisch letsel.

Het grootste verschil tussen traumarevalidatie en orthopedische revalidatie is dat een trauma je plotseling overkomt en je opeens geconfronteerd wordt met allerlei praktische zaken zoals hoe kom je thuis de trap op? Kan ik in de toekomst weer sporten? Dan is het fijn als je een ervaren fysiotherapeut treft die niet alleen weet hoe jij fysiek moet herstellen maar ook breder kan kijken naar de impact op jouw gehele leven.

De behandeling is gericht op het verminderen van pijn, het herstellen van functie en het bevorderen van de algemene mobiliteit.
a man is putting a foot on a blue towel
Als onderdeel van netwerk Traumarevalidatie Amsterdam hebben wij veel ervaring binnen onze praktijk om jou te helpen.
Wil je weten hoe onze patiënten de begeleiding ervaren en wat wij doen?  Kijk dan hier.

Heb je verder nog andere vragen?

Neem gerust contact met ons op of bekijk de veelgestelde vragen via de FAQ.