January 12, 2024

Patient ervaring meniscus

19 jarige tennisspeelster met meniscus ruptuur

Hoe ben je bij USC Fysiotherapie terechtgekomen?

Ik ben hier terechtgekomen doordat de tennisschool waar ik trainde een samenwerking had met USC Fysiotherapie. Ik weet niet meer waar ik destijds voor kwam, want dat is al zo’n 10 jaar geleden. Als ik afgelopen jaren blessures had ben ik hier steeds teruggekomen.

Wat was de diagnose en hoe zag jouw behandeling eruit?

Recent ben ik behandeld voor mijn knie, ik had daar last van met diepe buigingen en strekkingen. Uit een echo die Joep maakte bleek dat er een klein scheurtje in mijn meniscus zat. In mijn behandeling heeft Luc de omringende spieren losgemaakt en de meniscus zelf behandeld. Verder heb ik oefeningen gekregen om mijn knie en omringende spieren sterker te maken en het advies om in mijn trainingen de komende tijd geen diepe buigingen te maken.

Het gaat nu weer goed! De klachten zijn helemaal weg en mijn benen zijn goed getraind waardoor het niet snel weer zal gebeuren.

Hoe zou jij de praktijk omschrijven?

De praktijk heeft een hele fijne sfeer, het is omringd door sport wat motivatie geef. Verder hebben de fysiotherapeuten echt aandacht voor je, zijn deskundig en leuk om mee om te gaan. Omdat ik er al zo lang kom ken ik er veel mensen en bij Joep en Luc kan ik altijd terecht. Zij hebben ook contact met mijn fysieke trainster, het is voor mij heel prettig dat zij samenwerken en elkaar op de hoogte houden.

Meer blogposts

Bekijk alles