January 12, 2024

Patient ervaring kruisbandrevalidatie

Voorste kruisband revalidatie bij 22 jarige lacross speelster

Hoe ben je bij USC fysiotherapie terecht gekomen?

Tijdens een lacrosse training probeerde ik de lijpste schijnbeweging ooit maar mijn knie was daar niet op voorbereid en ik ging er vol doorheen. Ik studeerde in Amsterdam en had al vaker bij het USC gesport, op zoek naar een fysiotherapie praktijk met ervaring met knieblessures kwam ik dus al snel terecht  bij USC fysiotherapie.

Wat was de diagnose en hoe zag jouw behandeling eruit?

Mijn voorste kruisband was afgescheurd en er zat een scheur in mijn meniscus. Voor mijn operatie heeft Guylian me geholpen om de operatie zo sterk mogelijk in te gaan. Vlak na de operatie lag de focus vooral op het soepel houden van de spieren rondom mijn knie, en de strekking en buiging van mijn knie. Toen ik na acht weken eindelijk van de krukken af was, zijn we begonnen met het trainen van kracht en mobiliteit. Dit was niet mijn favoriete onderdeel, maar Guylian bleef me uitdagen waardoor ik scherp bleef.

Het laatste deel van de revalidatie was het leukste deel; namelijk de veldrevalidatie. Tijdens de veldrevalidatie zijn we steeds sport specifieker gaan trainen, zodat ik ook bij mijn eigen lacrosse trainingen weer voorzichtig mee kon gaan doen. Naast de veldrevalidatie trainde ik zelf nog in de fitness. Mijn hele revalidatie heeft zo’n anderhalf jaar geduurd.

Ik lacrosse nu sinds een jaar weer voluit zonder klachten. Ook ben ik fitter dan voor mijn blessure.

Hoe zou jij de praktijk omschrijven?

Bij USC fysiotherapie voelde ik me meteen serieus genomen. Guylian en alle andere fysio’s dachten goed met me mee tijdens het revalideren en iedereen stond klaar om me te helpen. Mocht ik weer geblesseerd raken kom ik met plezier terug!

Meer blogposts

Bekijk alles