Orthopedische revalidatie

Orthopedische revalidatie is heel kort gezegd de behandeling van het bewegingsapparaat. Hierbij richten wij ons op het verbeteren van de beweeglijkheid van een gewricht, het versterken van spieren of het verbeteren van de coördinatie. Vaak zal je verwezen worden door een orthopeed na een operatie, om je voor te bereiden op een operatie, of om een operatie te voorkomen.

a woman doing a fysio treatment

Je kunt onder andere terecht bij ons wanneer...

Elke aandoening heeft natuurlijk weer zijn eigen aanpak nodig en daar zal komende tijd, per aandoening, meer over te lezen zijn in ons blog. Maar waarmee kan je bij ons terecht?
 • Je ondergaat binnenkort een (kijk-)operatie aan je knie, zoals een voorste kruisband reconstructie, een meniscectomie of wanneer je een nieuwe knie krijgt. Goed voorbereid de operatie ingaan zorgt ervoor dat de revalidatie na de operatie een stuk makkelijker zal verlopen.
  Maar niet alleen fysiek goed voorbereiden is belangrijk, wij informeren je ook duidelijk over wat je kan verwachten direct na de operatie en hoe lang je bezig bent met het herstel.
 • Je een operatie aan de schouder hebt gehad, om deze stabieler nadat deze (vaak meerdere keren) uit de kom is geweest. Of er is een spier gehecht die aanhoudende klachten bleef veroorzaken bij een tennisser of volleyballer.

  Specifieke kennis en ervaring van de begeleiding na dit soort operaties is essentieel voor een goed eindresultaat, alleen een protocol wat je van de chirurg meekrijgt is niet voldoende.
 • Herstel na een fractuur, zoals een gebroken sleutelbeen of pols.
 • Artrose klachten aan heup of knie, en begeleiding na, bijvoorbeeld een nieuwe knie (TKP).
 • Revalidatie na een zweepslag of een achillespees ruptuur.

  En natuurlijk is deze lijst lang niet compleet. Wil je weten of wij je kunnen helpen? Neem dan contact op via het contactformulier op deze site.
Wil je weten hoe onze patiënten de begeleiding ervaren en wat wij doen?  Kijk dan hier.
a man in a red shirt is checking his knee

Heb je verder nog andere vragen?

Neem gerust contact met ons op of bekijk de veelgestelde vragen via de FAQ.