GEWOON WEER BEWEGEN ZOALS JE GEWEND BENT

Snel weer kunnen sporten?

afspraak

Sport fysiotherapie

Fysiotherapie bij sportblessures vraagt een net andere benadering en aanpak dan andere blessures. Of je nu recreatief sporter bent of topsporter. Natuurlijk wil je zo snel mogelijk weer geheel onbeperkt met jouw sport bezig zijn en met plezier, pijnvrij op jouw niveau kunnen presteren. Zeker bij wedstrijdsporten is de wens om weer snel hersteld te zijn groot. Wij kunnen een natuurlijk herstelproces niet versnellen maar wij kunnen er wel voor zorgen dat je zo optimaal mogelijk weer aan de start verschijnt op het moment dat jouw blessure het weer toelaat. Stilzitten zit er dus zeker niet bij en wij zorgen er samen met jou voor dat je in beweging blijft.

Hoe werkt het?

Samen met een fysiotherapeut die verstand heeft van de door jou beoefende sport, wordt een plan gemaakt om zo snel mogelijk te herstellen. Maar er wordt vooral ook in eerste instantie gekeken naar wat je nog wel kan doen om zo fit mogelijk te blijven zonder jouw blessure in de weg te zitten en onnodige vertraging op te lopen in jouw herstel.

Binnen onze praktijken hebben wij alle ruimte, apparatuur, kennis en faciliteiten om jou optimaal te kunnen begeleiden. Daarbij trainen wij zoveel mogelijk 1-1 met jou zodat jij alle aandacht krijgt. Maar soms is het juist prettig om in een klein groepje van maximaal 3 andere patiënten aan de slag te gaan zodat je elkaar kan versterken en ervaringen kan delen.

Hiervoor maken wij dus gebruik van de fitness- en oefenzalen van het USC maar ook de velden van AVV Zeeburgia. Daar kunnen wij, buiten met jou aan de slag. Vaak is dit de laatste fase ter voorbereiding om weer met jouw team te kunnen gaan trainen of jouw eigen training weer op te pakken.

In deze fase zullen wij zorgen dat je door middel van diverse fysieke testen optimaal voorbereid bent om naar de laatste fase; sportsperformance' training over te gaan.

Op het moment dat je weer zelf aan de slag kunt overleggen we, desgewenst, met je coach voor de laatste fase om weer geheel wedstrijdfit te worden.

Wij onderhouden nauwe banden met de sportverenigingen die aan ons gelieerd zijn, maar natuurlijk ook daarbuiten.