GEWOON WEER BEWEGEN ZOALS JE GEWEND BENT

Snel weer mobiel zijn?

afspraak

DRY NEEDLING

Dry Needling is een moderne techniek binnen de fysiotherapie waarbij gebruikt wordt gemaakt van een acupunctuurnaald. Dry Needling is in 2007 door het KNGF opgenomen in het “Domein van de Fysiotherapie”

Deze behandeltechniek wordt toegepast als onderdeel van de fysiotherapeutische behandeling.

Door bijvoorbeeld overbelasting of een trauma kunnen verdikkingen in een spier ontstaan. Deze verdikkingen, ook wel Myofasciale triggerpoints genoemd, kunnen door spanning en druk onder andere uitstralende pijn,  spierzwakte, bewegingsbeperkingen en coördinatieproblemen veroorzaken, ook wel het myofasciale pijnsyndroom genoemd.

Dry needling is een behandelmethode waarbij door middel van een speciale techniek een kleine acupunctuurnaald in verdikkingen van een spier wordt geprikt.

Meer informatie: Dry Needling 

Hoe werkt het?

Bij Dry Needling wordt er gebruik gemaakt van een acupunctuurnaald met als doel om door de huid heen in de spieren deze triggerpoints aan te prikken. Hierdoor kunnen de spieren snel ontspannen. Het inbrengen van het naaldje voel je in principe niet. Als het triggerpoint aangeprikt wordt, spant de spier zich even kort aan, dat voelt een beetje als een kramp. Over het algemeen ontspant de spier direct hierna en kun je meteen gemakkelijker bewegen. Vaak voelen de behandelde spieren wel vermoeid en zwaar aan, maar dat is meestal van kortere duur.

Actieve triggerpoints geven:

Bij langdurige klachten zal de therapeut meerdere spieren behandelen, maar meestal zijn twee à drie sessies voldoende om de klachten te verhelpen.

In sommige gevallen zullen wij dry needling niet kunnen toepassen vanwege contra-indicaties zoals:

•  Acuut trauma
•  Bloedstollingsproblemen (Hemofilie)
•  Gebruik van bloedverdunners
•  Angst voor naalden
•  Zwangerschap


WAT KOST DRY NEEDLING?

Dry needling valt binnen de normale fysiotherapeutische behandelkosten. Zie voor meer informatie de FAQ