GEWOON WEER BEWEGEN ZOALS JE GEWEND BENT

'bewegen maakt je beter!'

afspraak

Fysiofitness

Onze slogan ‘bewegen maakt je beter’ is nog nooit zo van toepassing geweest als in deze periode. We bewegen met z’n allen een stuk minder door de sluiting van de sportscholen, de beperkte mogelijkheden om buiten in teamverband te sporten en, niet te vergeten, het thuis werken en studeren. 

Dat inactiviteit en het werken met de laptop aan de keukentafel i.p.v. een goed ingesteld bureau tot lichamelijke klachten kan leiden is algemeen bekend. Maar wij zien in onze fysiotherapiepraktijk ook steeds meer klachten zoals hoofdpijn, schouder- en rugklachten die direct gerelateerd zijn aan de sociale beperkingen door o.a. de avondklok. 

Vooral onder studenten speelt dit een steeds grotere rol wat zich in eerste instantie vaak uit in sombere gevoelens en concentratie- en motivatieproblemen. De onzekerheid over de toekomst, het eenzijdige werk, en het gemis aan sociale interacties plus te weinig lichaamsbeweging zijn hiervoor de belangrijkste oorzaken. 

Hoe kunnen wij jou helpen?
Naast de bekende ‘hands-on’ behandelingen zoals manuele therapie, massage of dry needling bieden wij bij lichamelijke klachten ook een fitness-/beweegprogramma aan onder begeleiding van een fysiotherapeut. De sportscholen zijn dan weliswaar gesloten maar de fysiotherapeuten van USC fysiotherapie zijn gewoon beschikbaar.

Op al onze locaties maken  wij gebruik van alle fitness- en trainingsfaciliteiten van het USC. Dit geeft ons de unieke mogelijkheid om jou, binnen de richtlijnen van de RIVM, op een veilige manier te kunnen begeleiden bij jouw training. Er zijn nooit meer dan 2 patiënten tegelijk aan het trainen tijdens jouw trainingsuur. En natuurlijk wordt er wordt alleen getraind onder begeleiding van een ervaren (sport-) fysiotherapeut.

Herken jij jezelf hierin? 
Maak dan een afspraak voor een intake van 30 minuten waarin wij samen met jou een programma opstellen. Daarna gaan we 1 of 2 keer per week aan de slag, afhankelijk van jouw doelstelling en mogelijkheden. Vervolgens kan je een, door ons opgesteld, online oefenprogramma volgen.
Zo ben je in elk geval goed voorbereid als je weer in teamverband kan sporten en de sportscholen weer open zijn met als grootste bonus: je voelt je beter en krijgt weer meer energie.

Wat zijn de kosten? 
USC fysiotherapie verzorgt fysiotherapie op basis van jouw (aanvullende-)verzekering. Heb je geen aanvullende verzekering voor fysiotherapie dan ontvang je een factuur van ons. Wij hebben contracten met alle grote zorgverzekeraars. De mate waarin fysiotherapie wordt vergoed, hangt af van jouw aanvullende verzekering. Dit kan je vinden in jouw polis of kun je navragen bij je verzekeraar.

Wil je een afspraak maken? Dat kan makkelijk via deze website. Heb je vragen? mail dan naar info@uscfysiotherapie.nl