GEWOON WEER BEWEGEN ZOALS JE GEWEND BENT

Snel weer lekker bewegen?

afspraak

ECHografie (MSU)

Met echografie (Muscolo Skeletal Ultrasound) kunnen wij opnames maken van pezen, spieren, banden, slijmbeurzen, botten en gewrichten ter ondersteuning van onze diagnose of om de voortgang te bekijken.

Echografie is een unieke onderzoeksmethode om, ter aanvulling op een lichamelijk onderzoek, op een betrouwbare wijze een nog betere diagnose te kunnen maken. Echografie wordt in toenemende mate gebruikt door fysiotherapeuten en bij USC fysiotherapie hebben wij 2 collega's die zich hierin hebben gespecialiseerd.
Het voordeel van echografie is dat het snel toepasbaar is, er geen stralingsbelasting is, het is pijnloos en het is goedkoop in vergelijking met, bijvoorbeeld, een MRI.

Diverse aandoeningen kunnen in beeld gebracht worden, zoals:

HOE WERKT HET?

Nadat de diagnose gesteld is (al dan niet met behulp van een echografie), kan er gericht worden gestart met fysiotherapie. Tijdens het behandeltraject kan met behulp van echografie gemeten worden of er verbetering is en kan eventueel het beleid tussentijds worden aangepast.

WAT KOST EEN ECHOGRAFIE?

Een onderzoek wordt berekend als 1 behandeling fysiotherapie. Afhankelijk van jouw aanvullende verzekering wordt deze dan vergoed door jouw zorgverzekeraar, of bij jou in rekening wordt gebracht.

Daarnaast vragen wij een eigen bijdrage van 20,-. (dit wordt niet vergoed door jouw zorgverzekeraar)